Rybí karbanátky
Jednoduché, lehké a chutné smažené karbanátky z tresky. Místo tresky můžete použít i filet z jiné ryby.
recept,fotorecept,aljašská treska,cibule,Ryby,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Ryby
Ingredience
Ingredience
aljašská treska | 300 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | 1 | decilitr | |
pepř bílý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
strouhanka | 200 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
česnek | 2 |
Recept
2.
vejce slepičí 2 kusy • mouka polohrubá 100 gramů • česnek 2 s • cibule 100 gramů • sůl ½ čajové lžičky • pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • strouhanka 200 gramů
Smícháme rozmixovanou tresku, vejce, mouku, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Ochutíme solí, bílým a černým pepřem. Přidáváme strouhanku, dokud nevznikne tvarovatelné těsto.
3.
Z těsta po kouscích odebíráme a tvarujeme v dlaních karbanátky. Aby se nám těsto nelepilo, použijeme strouhanku nebo mouku.
4.
olej slunečnicový 1 decilitr
V pánvi si rozpálíme asi půl centimetru vysokou vrstvu oleje. Opatrně vložíme karbanátky a usmažíme dokřupava z obou stran.
5.
Usmažené položíme na ubrousek, který vsákne přebytečný olej.
Dobrou chuť!