Rizoto se sýrem Pecorino
Návyková dobrota s typickou chutí ovčího sýru Pecorino.
recept,fotorecept,cibule,celer,rýže kulatozrnná,hrášek,sýr Pecorino,Rizoto,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové,Sezónní recepty
Rizoto
Recepty italské kuchyně
Kategorie
Rizoto Recepty italské kuchyně Bezlepkové Sezónní recepty Sezona - Celer Sezona - hrášek Sezona - Cibule
Ingredience
Ingredience
bujón zeleninový | 20 | gramů | |
celer | 200 | gramů | |
cibule | 200 | gramů | |
hrášek | 100 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
ocet jablečný | 40 | mililitrů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
rozinky | 30 | gramů | |
rum | 50 | mililitrů | |
rýže kulatozrnná | 250 | gramů | |
sýr Pecorino | 70 | gramů | |
voda | 1 | litr |
Recept
2.
cibule 200 gramů • celer 200 gramů • olej olivový 2 polévkové lžíce • rýže kulatozrnná 250 gramů • ocet jablečný 40 mililitrů
Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli a osmahneme ji dosklovita na olivovém oleji s nadrobno nastrouhaným celerem. Přidáme šálek rýže, ocet a smažíme ještě asi dvě minuty.
3.
voda 1 litr • bujón zeleninový 20 gramů • hrášek 100 gramů
Přidáme dvě sklenice vody a dvě kostky zeleninového bujónu (v ideálním případě použijeme vývar místo bujónu). Když začne voda vřít, je čas přidat hrášek (může být mrazený). Průběžně přidáváme vodu podle potřeby a vaříme dokud se rýže neuvaří.
4.
sýr Pecorino 70 gramů • máslo 50 gramů
Na závěr přidáme kousek másla, nastrouhaný sýr Pecorino a rozinky. Promícháme a prohřejeme.
Dobrou chuť!