Rizoto s kuřecím masem a zeleninou
Lehký a dietní oběd.
recept,fotorecept,rýže dlouhozrnná Parboiled,kuřecí prsa,Kuřecí maso,Bezlepkové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
kuřecí prsa | 600 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
rýže dlouhozrnná Parboiled | 350 | gramů | |
sýr tvrdý | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | - | ||
voda | 1 | decilitr | |
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) | 350 | gramů |
Recept
1. Vaření rýže
rýže dlouhozrnná Parboiled 350 gramů • sůl 1 čajová lžička • voda
Rýži Parboiled propláchneme pod tekoucí vodou na sítku. Vložíme do hrnce, chvíli ji opékáme, přidáme sůl a zalijeme vařící vodou cca 1,5 - 2 cm nad povrch rýže. Uvaříme ji doměkka.
2. Příprava masa
olej olivový 2 polévkové lžíce • cibule 150 gramů • kuřecí prsa 600 gramů • sůl 1 čajová lžička • voda 1 decilitr
Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme dohněda na oleji v hlubším hrnci. Přidáme omyté, na menší kostky nakrájené kuřecí maso. Osolíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 minut.
3. Přidáme zeleninu
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) 350 gramů
Do udušení kuřecího masa přidáme míchanou mrazenou zeleninu a spolu podusíme cca 5 minut.
4.
K masu a zelenině přimícháme rýži.
Dobrou chuť!