RECEPTY

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Lehký a dietní oběd.

recept,fotorecept,rýže dlouhozrnná Parboiled,kuřecí prsa,Kuřecí maso,Bezlepkové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
kuřecí prsa600gramů
olej olivový2polévkové lžíce
rýže dlouhozrnná Parboiled350gramů
sýr tvrdý-
sůl2čajové lžičky
voda-
voda1decilitr
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice)350gramů

 

Recept

1. Vaření rýže

rýže dlouhozrnná Parboiled 350 gramů  sůl 1 čajová lžička  voda

Rýži Parboiled propláchneme pod tekoucí vodou na sítku. Vložíme do hrnce, chvíli ji opékáme, přidáme sůl a zalijeme vařící vodou cca 1,5 - 2 cm nad povrch rýže. Uvaříme ji doměkka.

2. Příprava masa

olej olivový 2 polévkové lžíce  cibule 150 gramů  kuřecí prsa 600 gramů  sůl 1 čajová lžička  voda 1 decilitr

Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme dohněda na oleji v hlubším hrnci. Přidáme omyté, na menší kostky nakrájené kuřecí maso. Osolíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 minut.

3. Přidáme zeleninu

zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) 350 gramů

Do udušení kuřecího masa přidáme míchanou mrazenou zeleninu a spolu podusíme cca 5 minut.

4. 

K masu a zelenině přimícháme rýži.

5. 

sýr tvrdý

Podáváme teplé posypané strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie