RECEPTY

Rajecké zelníky

Rajecké zelníky

Zelníkem nepohrdne žádná návštěva.

recept,fotorecept,zelí bílé,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový3polévkové lžíce
cukr moučkový-
droždí čerstvé-
mléko200mililitrů
mouka polohrubá400gramů
máslo125gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
skořice mletá1čajová lžička
sůl-
vejce slepičí1kus
zelí bílé1kus

 

Recept

1. Příprava těsta

mléko 200 mililitrů  cukr krystalový 1 polévková lžíce  droždí čerstvé  mouka polohrubá 400 gramů  vejce slepičí 1 kus  olej slunečnicový 1 polévková lžíce  sůl

Připravíme si kvásek z mléka, cukru a 1/3 kostky droždí. Pak přidáme mouku, vejce, olej a sůl. Zamícháme, vypracujeme těsto a necháme hodinu vykynout.

2. Příprava náivky

zelí bílé 1 kus  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  olej slunečnicový 1 polévková lžíce  skořice mletá 1 čajová lžička

Nastrouháme jedno velké bílé zelí. Z oleje a dvou lžic krystalového cukru uděláme karamel. Přidáme zelí a rozmícháme s karamelem, spaříme. Měkké zelí dochutíme krystalovým cukrem a skořicí podle chuti. Pořádně promícháme a necháme vychladnout.

3. Plnění

Na pomoučeném vále rozválíme těsto. Rozdělíme na 18 částí, které naplníme nádivkou ze zelí.

4. 

máslo 125 gramů

Poklademe na vymazaný plech, pak potřeme zelníky rozpuštěným máslem. Propícháme je vidličkou a dáme péct na 10 minut do vyhřáté trouby na 180 °C.

5. 

cukr moučkový

Zelníky poprášíme cukrem a můžeme servírovat. Dobrou chuť.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie