RECEPTY

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Jednoduchá, rychlá a výborná rajčatová polévka z rajčatového protlaku a sterilizovaných rajčat. Namísto sterilizovaných rajčat můžete do polévky přidat čerstvé, ty však třeba před nakrájením zalít vroucí vodou a oloupat.

recept,fotorecept,rajčata sterilizované,rajský protlak,Zeleninové polévky

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bazalka-
bobkový list3kusy
cukr krystalový4polévkové lžíce
ocet1polévková lžíce
rajský protlak500mililitrů
rajčata sterilizované400gramů
rýže-
smetana kyselá (14-18% tuku)-
sýr tvrdý-
sůl1čajová lžička
vločky ovesné-
voda750mililitrů

 

Recept

1. 

rajčata sterilizované 400 gramů  rajský protlak 500 mililitrů  bobkový list 3 kusy  voda 750 mililitrů  sůl 1 čajová lžička  cukr krystalový 4 polévkové lžíce  ocet 1 polévková lžíce

Na jemno nakrájená rajčata z konzervy s přetlakem v němž jsou konzervovány, rajčatový protlak, bobkový list a vodu smícháme, přivedeme do varu a 10 minut povaříme. Ochutíme solí, krystalovým cukrem, octem a minutku provaříme. Ochutnáme a podle chuti ještě přisladíme, přisolíme nebo přidáme více octa.

2. 

sýr tvrdý  smetana kyselá (14-18% tuku)  bazalka  vločky ovesné  rýže

Porce polévky ozdobíme strouhaným sýrem nebo lžící zakysané smetany. Podle chuti můžeme přidat lístky čerstvé bazalky. Obměna: Do hotové polévky můžeme přidat uvařené ovesné vločky nebo vařenou rýži.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie