Rajčatová polévka
Jednoduchá, rychlá a výborná rajčatová polévka z rajčatového protlaku a sterilizovaných rajčat. Namísto sterilizovaných rajčat můžete do polévky přidat čerstvé, ty však třeba před nakrájením zalít vroucí vodou a oloupat.
recept,fotorecept,rajčata sterilizované,rajský protlak,Zeleninové polévky
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
bazalka | - | ||
bobkový list | 3 | kusy | |
cukr krystalový | 4 | polévkové lžíce | |
ocet | 1 | polévková lžíce | |
rajský protlak | 500 | mililitrů | |
rajčata sterilizované | 400 | gramů | |
rýže | - | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | - | ||
sýr tvrdý | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
vločky ovesné | - | ||
voda | 750 | mililitrů |
Recept
1.
rajčata sterilizované 400 gramů • rajský protlak 500 mililitrů • bobkový list 3 kusy • voda 750 mililitrů • sůl 1 čajová lžička • cukr krystalový 4 polévkové lžíce • ocet 1 polévková lžíce
Na jemno nakrájená rajčata z konzervy s přetlakem v němž jsou konzervovány, rajčatový protlak, bobkový list a vodu smícháme, přivedeme do varu a 10 minut povaříme. Ochutíme solí, krystalovým cukrem, octem a minutku provaříme. Ochutnáme a podle chuti ještě přisladíme, přisolíme nebo přidáme více octa.
2.
sýr tvrdý • smetana kyselá (14-18% tuku) • bazalka • vločky ovesné • rýže
Porce polévky ozdobíme strouhaným sýrem nebo lžící zakysané smetany. Podle chuti můžeme přidat lístky čerstvé bazalky. Obměna: Do hotové polévky můžeme přidat uvařené ovesné vločky nebo vařenou rýži.
Dobrou chuť!