RECEPTY

Pudinkový koláč se smetanou

Pudinkový koláč se smetanou

Svěží a šťavnatý koláč z křehkého mramorovaného piškotu s malinovým pudinkem a polevou ze kysané smetany. Na přípravu koláče můžete použít pudink podle vaší chuti.

recept,fotorecept,smetana kyselá (14-18% tuku),pudink malinový,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový220gramů
cukr krystalový4polévkové lžíce
cukr moučkový4polévkové lžíce
cukr vanilkový36gramů
kakao - prášek1.5polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva12gramů
mléko700mililitrů
mouka hladká250gramů
olej slunečnicový100mililitrů
pudink malinový70gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)600mililitrů
sůl-
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
voda100mililitrů
čokoláda-

 

Recept

1. 

pudink malinový 70 gramů  mléko 700 mililitrů  cukr krystalový 4 polévkové lžíce

V části studeného mléka rozmícháme malinový pudink s cukrem, zbývající část mléka dáme vařit. Do vroucího mléka vylijeme promíchaný pudink a uvaříme pudink.

2. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr vanilkový 12 gramů  cukr krystalový 220 gramů  voda 100 mililitrů  olej slunečnicový 100 mililitrů

Žloutky utřeme s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme vodu a olej.

3. 

vaječný bílek 5 ks  sůl

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.

4. 

mouka hladká 250 gramů  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů

Žloutkovou směs opatrně promícháme s moukou, kypřícím práškem a rozšlehaným sněhem.

5. 

kakao - prášek 1.5 polévkové lžíce

1/3 těsta odlijeme a smícháme s kakaem.

6. 

Na vymazaný a pomoučený plech nalijeme světlou část těsta a pak cik-cak nalijeme kakaovou část.

7. 

Na těsto lžící "rozházíme" uvařený pudink.

8. 

Pečeme při teplotě 160 °C asi 30 minut. Zapíchnutím špejle zjistíme, zda je těsto upečené nebo ne (pokud se lepí těsto na špejli, tak není upečené).

9. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 600 mililitrů  cukr vanilkový 24 gramů  cukr moučkový 4 polévkové lžíce

Upečený koláč necháme vychladnout. Během chladnutí utřeme smetany s vanilkovým a moučkovým cukrem.

10. 

čokoláda

Na vychladlý koláč rozetřeme smetanu a po zchlazení povrchu ozdobíme rýhováním pomocí vidličky. Posypeme čokoládovými hoblinkami.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie