Ptačí mléko
Chutný polotekutý pamlsek.
recept,fotorecept,mléko,mléko,vaječný žloutek,Dezerty v sklenici,Bezlepkové
Dezerty v sklenici
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
cukr vanilkový | 60 | gramů | |
mléko | 2 | litry | |
mléko | 250 | mililitrů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 | ||
škrob kukuřičný | 60 | gramů |
Recept
1.
mléko 2 litry • vaječný bílek 6 ks • cukr vanilkový 60 gramů • cukr moučkový
Mléko s vanilkovým cukrem přivedeme do varu. Vaječné bílky vložíme do hlubší misky, přidáme trochu moučkového cukru a vyšleháme dotuha.
2.
Do mírně vroucího mléka vkládáme lžičkou nočky ze sněhu z bílků. Chvíli povaříme.
3.
Nočky vyndáme, nejlépe naběračkou s otvory, přes které proteče zpět do hrnce zachycené mléko, případně větším sítkem.
4.
Sněhové nočky vložíme do hlubší mísy
5.
cukr krystalový 100 gramů • mléko 250 mililitrů • škrob kukuřičný 60 gramů • vaječný žloutek 6 ks
Do mléka v hrnci přidáme cukr. Ve studeném mléce rozmícháme žloutky a maizenu. Přilijeme k horkému mléku v hrnci a mícháme do mírného ztuhnutí.
6.
Uvařeným mléčným krémem zalijeme sněhové nočky, promícháme a necháme vychladnout.
Dobrou chuť!