RECEPTY

Pórková polévka s osmaženou cizrnou

Pórková polévka s osmaženou cizrnou

Podzimní pórková polévka, která vás zahřeje.

recept,fotorecept,pórek,brambory,cizrna sušená,Luštěninové polévky,

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory500gramů
bujón kuřecí20gramů
cizrna sušená150gramů
mouka hladká4polévkové lžíce
máslo80gramů
olej olivový1polévková lžíce
pepř bílý mletý½čajové lžičky
pórek500gramů
semínka (lněné, slunečnicové, sezamové a pod.)1čajová lžička
sůl1.25čajové lžičky
voda2litry

 

Recept

1. 

cizrna sušená 150 gramů

Cizrnu namočíme na noc do vody a druhý den ji uvaříme doměkka. Scedíme a lehce osušíme.

2. 

olej olivový 1 polévková lžíce  semínka (lněné, slunečnicové, sezamové a pod.) 1 čajová lžička  sůl ¼ čajové lžičky

Pak ji osmahneme na oleji. Osolíme a dochutíme např. lněnými a sezamovými semínky.

3. 

pórek 500 gramů  máslo 80 gramů  sůl 1 čajová lžička  pepř bílý mletý ½ čajové lžičky

Pórek umyjeme, nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme sůl a pepř...

4. 

mouka hladká 4 polévkové lžíce  voda 2 litry  bujón kuřecí 20 gramů

... a zaprášíme moukou. Promícháme a přilijeme horkou vodu, v níž jsme rozmíchali bujón.

5. 

brambory 500 gramů

Přidáme očištěné a na kostičky nakrájené brambory. Vaříme za občasného míchání 20 minut, do změknutí brambor.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie