RECEPTY

Plněné vepřové závitky

Plněné vepřové závitky

Chutně upravená vepřová plec, naplněná slaninou, vajíčkem a zelím na šťávě.

recept,fotorecept,vepřová kýta,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Vepřové maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule1kus
hořčice plnotučná-
mouka hladká-
mouka hladká1polévková lžíce
olej slunečnicový-
paprika červená mletá-
pepř černý mletý-
slanina oravská-
sůl-
sůl zeleninová-
vejce slepičí2kusy
vepřová kýta600gramů
voda½litru
zelí kvašené-

 

Recept

1. 

vepřová kýta 600 gramů  sůl  pepř černý mletý  sůl zeleninová

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Řízky naklepeme, jemně osolíme, opepříme a poprášíme zeleninovou solí (vegeta, podravka).

2. 

hořčice plnotučná  slanina oravská  vejce slepičí 2 kusy  zelí kvašené

Řízky potřeme hořčicí. Na každý řízek uložíme plátek slaniny, měsíček natvrdo uvařeného vajíčka a trochu kysaného zelí.

3. 

paprika červená mletá

Řízky opatrně stočíme, závitek upevníme párátkem nebo nití. Poprášíme mletou červenou paprikou.

4. 

mouka hladká

Závitky obalíme v hladké mouce ...

5. 

olej slunečnicový

... a na rozpáleném oleji je zprudka orestujeme.

6. 

cibule 1 kus

Závitky vyjmeme a na výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.

7. 

voda ½ litru  mouka hladká 1 polévková lžíce

Závitky vrátíme do hrnce k orestované cibulce a zalijeme vodou. Dusíme přikryté asi 30 minut dokud maso nezměkne. Šťávu můžeme zahustit moukou.

8. 

Podáváme s oblíbenou přílohou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie