Plněná veganská tykev
Chutná plněná tykev bez masa. Podáváme s bramborovou přílohou.
recept,fotorecept,tykev,Bezmasá jídla,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
mouka cizrnová hladká | 3 | polévkové lžíce | |
cibule | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
olej slunečnicový | - | ||
paprika červená | 250 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
pórek | 100 | gramů | |
sůl himálajská růžová | 1.5 | čajové lžičky | |
tofu bílé | 180 | gramů | |
tykev | 2 | kilogramy | |
žampiony | 250 | gramů |
Recept
2.
pórek 100 gramů • paprika červená 250 gramů
Očistíme pórek, nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, vyčistíme a nakrájíme na kostičky.
3.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 30 mililitrů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
4.
K cibuli přidáme pórek, ...
5.
... žampióny, ...
6.
sůl himálajská růžová 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
... papriku, sůl a pepř. Promícháme a 15 minut podusíme.
7.
tofu bílé 180 gramů • mouka cizrnová hladká 3 polévkové lžíce
Do vychlazené zeleniny vmícháme rozdrobené tofu a zahustíme moukou (můžeme použít i běžnou hladkou mouku).
8.
tykev 2 kilogramy
Tykev omyjeme a po délce překrojíme na poloviny. Lžící odstraníme jadérka. Tykev neloupeme.
9.
Na plech nalijeme trochu oleje, položíme na něj tykve a naplníme připravenou nádivkou.
10.
Tykve přikryjeme alobalem a při 180 °C 30 minut pečeme. Viditelně změklé tykve odkryjeme a při 200 °C asi 30 minut zapékáme. Krájíme až po vychlazení na konzumní teplotu.
Dobrou chuť!