RECEPTY

Pikantní lilková pasta

Pikantní lilková pasta

Hustá pasta z lilku je výborná příloha ke grilovaným masům. Chutné vegetariánské jídlo připravíme, když ji podáváme k pečeným bramborám.

recept,fotorecept,česnek,lilek,brambory,Zeleninové přílohy,Recepty na letní grilování,Bezlepkové

Zeleninové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1000gramů
cibule60gramů
cukr krystalový3čajové lžičky
kmín drcený½čajové lžičky
lilek500gramů
olej olivový3polévkové lžíce
pepř černý mletý1čajová lžička
smetana kyselá (14-18% tuku)200mililitrů
sůl-
voda3polévkové lžíce
česnek5stroužků

 

Recept

1. Cibulovo-česnekový základ

olej olivový 3 polévkové lžíce  cibule 60 gramů  česnek 5 stroužků

Ve woku rozehřejeme olej a přidáme do něj očištěnou, nakrájenou cibuli a očištěné celé stroužky česneku. Chvíli opražíme.

2. 

cukr krystalový 3 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Přidáme cukr a pepř. Mícháme dokud cukr nezačne karamelizovat.

3. 

lilek 500 gramů  voda 3 polévkové lžíce

Lilek omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme ho k cibuli s česnekem. Opečeme, osolíme a podlijeme vodou. 10 minut dusíme pod pokličkou doměkka.

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů

Vmícháme smetanu a podle chuti přidáme malou nebo větší feferonku, připadne kousek chilli papričky. Přivedeme k varu. Odstavíme z ohně, přeložíme do hlubší misky a ponorným mixérem rozmixujeme jemnou pastu.

5. Tip na konzumaci

brambory 1000 gramů  kmín drcený ½ čajové lžičky  sůl

Brambory očistíme a poklademe na plech vyložený papírem na pečení. Posypeme je kmínem a upečeme dokřupava. Hotové posolíme.

6. 

Brambory konzumujeme s teplou lilkovou pastou, které si můžeme dopřát podle chuti i větší množství.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit