Perník
Jednoduchý recept na přípravu fantastického voňavého perníku.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,mouka polohrubá,kakao - prášek,kypřicí prášek do perníku ,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 300 | gramů | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do perníku | 1 | kus | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 400 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
povidla dle vlastního výběru | 2 | polévkové lžíce | |
povidla dle vlastního výběru | - | ||
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
čokoláda na vaření | - |
Recept
1.
mouka polohrubá 400 gramů • cukr moučkový 300 gramů • vejce slepičí 2 kusy • olej slunečnicový 100 mililitrů • povidla dle vlastního výběru 2 polévkové lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička • mléko 200 mililitrů • kakao - prášek 2 polévkové lžíce • kypřicí prášek do perníku 1 kus
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře umícháme
3.
Těsto vylijeme na plech.
4.
Pečeme ve vyhřáté troubě 35-40 minut.
5.
povidla dle vlastního výběru • čokoláda na vaření
Po upečení ještě horký perník potřeme marmeládou a necháme vychladnout a pak polijeme čokoládovou polevou.
6.
Perník nakrájíme, ozdobíme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!