RECEPTY

Perníčky s bílou polevou

Perníčky s bílou polevou

Oblíbené vánoční cukroví připomínající malé studené sněhové koule. :)

recept,fotorecept,máslo,koření perníkové,skořice mletá,mandle mleté,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový320gramů
koření perníkové½čajové lžičky
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mandle mleté50gramů
med1polévková lžíce
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%3polévkové lžíce
mouka hladká250gramů
máslo60gramů
skořice mletá1čajová lžička
smetana ke šlehání (30-33% tuku)100mililitrů
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. Těsto

máslo 60 gramů  cukr moučkový 120 gramů  mouka hladká 250 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  koření perníkové ½ čajové lžičky  skořice mletá 1 čajová lžička  mandle mleté 50 gramů  med 1 polévková lžíce  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 3 polévkové lžíce  vejce slepičí 1 kus

Z másla, cukru, mouky, kypřícího prášku, perníkového koření, skořice, mandlí, medu, mléka a vajíčka vypracujeme těsto. Dobře uhnětené těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvarujeme do válečků o průměru 3 cm. Válečky zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

2. 

Těsto vyndáme z lednice a pokrájíme na kolečka silná asi 2 cm.

3. 

Z koleček vytvarujeme kuličky. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem a každou zploštíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut při teplotě 200 °C. Upečené perníčky necháme vychladnout.

4. Smetanovo-cukrová poleva

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů  cukr moučkový 200 gramů

Smetanu vyšleháme s cukrem ...

5. 

... a perníčky pomocí kuchařské pinzety máčíme do polevy.

6. 

Ukládáme je na porcelánový talíř a polevu necháme ztuhnout.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie