RECEPTY

Pečené zelné závitky

Pečené zelné závitky

Plněné zelné závitky jsou vynikajícím sytým obědem. Zapečené pod sýrovou "peřinkou" vám mimořádně zachutnají.

recept,fotorecept,zelí bílé,vepřové mleté maso,rajský protlak,sýr Eidam ,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule200gramů
cukr krystalový25gramů
kmín mletá½čajové lžičky
olej slunečnicový50mililitrů
pepř černý mletý¾čajové lžičky
rajský protlak500mililitrů
rýže200gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)250gramů
sýr Eidam 100gramů
sůl2.5čajové lžičky
vejce slepičí1kus
vepřové mleté maso700gramů
voda-
voda500mililitrů
zelí bílé2.5kilogram

 

Recept

1. 

cibule 200 gramů  olej slunečnicový 50 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

rýže 200 gramů  sůl ½ čajové lžičky

Rýži promyjeme a přidáme k cibuli. Osolíme a osmahneme.

3. 

voda

Zalijeme vařící vodou asi 1,5 cm nad povrch rýže. Pod pokličkou udusíme. Necháme vychladnout.

4. 

vepřové mleté maso 700 gramů  sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¾ čajové lžičky

K vychlazené rýži přidáme mleté maso, sůl a pepř. Dobře promícháme.

5. 

zelí bílé 2.5 kilogram

Zelí omyjeme, kolem košťálové části nařízneme a postupně odebereme 10 listů. Listy krátce spaříme ve vroucí vodě. Vyjmeme, necháme vychladnout a vykrojíme z nich část v zhrublé oblasti listu. Zbylé zelí nakrájíme.

6. 

Do listů rovnoměrně rozdělíme masovo-rýžovou nádivku a listy zavineme.

7. 

Do velkého pekáče nasypeme polovinu z nakrájeného zelí, na které položíme závitky.

8. 

rajský protlak 500 mililitrů  voda 500 mililitrů  cukr krystalový 25 gramů  sůl 1 čajová lžička  kmín mletá ½ čajové lžičky

Navrch nasypeme druhou polovinu zelí a zalejeme rajčatovým protlakem rozmíchaným s vodou, cukrem, solí a kmínem. Pekáč uzavřeme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180-200 °C asi hodinu.

9. 

sýr Eidam  100 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 gramů  sůl ½ čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus

Sýr nastrouháme, smícháme se smetanou, solí a vajíčkem.

10. 

Pekáč odkryjeme a na závitky naneseme sýrovou směs. Zapečeme. Zapečenou vrstvu nakrojíme kopírováním okrajů listů a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je chléb, nebo brambory. Zelí je vynikající i druhý, či třetí den, proto je dobré si ho připravit v takovém větším množství. :) Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie