RECEPTY

Pečené uzené vepřové koleno

Pečené uzené vepřové koleno

Oblíbená pochoutka. Podáváme s feferonkami, hořčicí nebo křenem. Koleno je vhodné konzumovat s chlebem a zapíjet dobrým chlazeným pivem.

recept,fotorecept,vepřové koleno uzené vykostěné,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

paprika červená mletá1čajová lžička
pepř černý celé5
vepřové koleno uzené vykostěné600gramů
voda-
voda minerální 200mililitrů
česnek6stroužků

 

Recept

1. 

vepřové koleno uzené vykostěné 600 gramů  voda  pepř černý celé 5 ks

Uzené koleno vložíme do studené vody, přivedeme do varu, přidáme koření a 1 hodinu vaříme.

2. 

česnek 6 stroužků  paprika červená mletá 1 čajová lžička  voda minerální  200 mililitrů

Uvařené koleno přendáme do hlubokého pekáče, potřeme ho prolisovaným česnekem, posypeme paprikou, podlijeme vodou a zakryté dáme prudce zapékat.

3. 

Zapékáme asi 20-30 minut, průběžně koleno odkryjeme, polijeme výpekem, opět zakryjeme a pečeme dál. Pokud se voda v pekáči během pečení vypaří, přilijeme ji, aby se nám koleno nepřipálilo.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie