RECEPTY

Pečené karé se švestkami

Pečené karé se švestkami

Pečené maso s lehkou sladkou příchutí.

recept,fotorecept,vepřové karé,švestky sušené,česnek,slanina oravská,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

paprika červená mletá-
slanina oravská-
sůl-
vepřové karé1000gramů
česnek6stroužků
švestky sušené100gramů

 

Recept

1. 

vepřové karé 1000 gramů

Karé omyjeme a osušíme. Pomocí nože s dlouhou úzkou čepelí do něj uděláme z každé strany otvory.

2. 

švestky sušené 100 gramů  česnek 6 stroužků  sůl  paprika červená mletá

Do otvorů vtlačíme nahusto švestky. Maso dostatečně osolíme, potřeme paprikou a prolisovaným česnekem.

3. 

slanina oravská

Celé maso obalíme v plátcích slaniny a pomocí nitě slaninu k masu přivážeme.

4. 

Maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na 180 °C 60 až 90 minut. Maso odkryjeme a ještě 10 minut pečeme.

5. 

Když je slanina napovrchu křupavá, maso vyndáme, odstraníme nitě, pokrájíme a hned servírujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit