RECEPTY

Pečené česnekové kuře

Pečené česnekové kuře

Voňavé křupavé kuře. Vhodnou přílohou je salát z červené řepy s ovocem a kukuřicí, který svou sladko-kyselou chutí zvýrazní chuť česnekového kuřecího masa.

recept,fotorecept,kuře,česnek,Kuřecí maso,Bezlepkové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

Salát z červené řepy s ovocem a kukuřicí recept-
kuře1200gramů
olej olivový-
paprika červená mletá-
sůl-
voda100mililitrů
česnek5stroužků

 

Recept

1. 

kuře 1200 gramů  sůl  paprika červená mletá  olej olivový  česnek 5 stroužků  voda 100 mililitrů

Kuře omyjeme, nasolíme, posypeme paprikou, potřeme olejem a očištěným, prolisovaným česnekem. Kuře vložíme do pekáče, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme péct (200-220 °C) na 45 minut. Pak kuře obrátíme, opět zakryjeme a pečeme dále ještě 15 minut.

2. 

Potom kuře odkryjeme a 10-15 minut zapečeme z jedné a 10-15 minut z druhé strany. Kuře je po upečení měkoučké a na povrchu křupavé.

3. 

Salát z červené řepy s ovocem a kukuřicí recept

Kuře rozstříháme nůžkami na drůbež na jednotlivé porce a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie