Pečená vepřová roláda
Nadýchaná jemná roláda z vepřového masa plněná vařenými vajíčky.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,vejce slepičí,vejce slepičí,česnek,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
mléko | - | ||
olej slunečnicový | - | ||
oregano | - | ||
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
rohlík bílý | 2 | kusy | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
sůl zeleninová | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
vepřové mleté maso 500 gramů • vejce slepičí 1 kus • česnek 4 stroužky • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • sůl zeleninová 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Všechny ingredience dáme do misky a pořádně promícháme.
2.
rohlík bílý 2 kusy • mléko
V mléce rozmočíme dva bílé rohlíky. Pořádně je vymačkáme a přidáme k masu.
4.
vejce slepičí 3 kusy
Polovinu směsi dáme na vymazaný pekáč a na ni poklademe poloviny uvařených vajíček.
5.
Přikryjeme druhou polovinou směsi a upravíme do tvaru rolády.
6.
Povrch rolády jemně potřeme olejem. Podlijeme vodou a dáme péct při teplotě 200 °C na 50-60 minut.
Dobrou chuť!