Pečená vepřová krkovička
Pečenou vepřovou krkovičku nejčastěji podáváme s knedlíkem a dušeným zelí. Chutnou alternativou je použít jako přílohu dušené paprikové brambory.
recept,fotorecept,vepřová krkovice,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
paprika červená mletá | 3 | čajové lžičky | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
vepřová krkovice | 1200 | gramů | |
voda | 2 | decilitry |
Recept
2.
sůl 3 čajové lžičky • paprika červená mletá 3 čajové lžičky • voda 2 decilitry
Krkovičku osolíme, posypeme paprikou a vložíme do hlubokého pekáče. Po povrchu rozložíme nakrájený česnek.Podlijeme vodou a pečeme zakryté v troubě na středním stupni 1,5 hodiny. Maso vyjmeme a nakrájíme na silnější plátky.
Dobrou chuť!