RECEPTY

Pečená kachna na pomerančích

Pečená kachna na pomerančích

Podáváme s dušeným zelím a houskovým knedlíkem přelitým výpekem z kachny.

recept,fotorecept,kachna,pomeranč,pomerančová šťáva,Kachní maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kachní maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

kachna2400gramů
med2polévkové lžíce
pepř bílý mletý2čajové lžičky
pomeranč2kusy
pomerančová šťáva50mililitrů
sůl6čajových lžiček
voda-
voda200mililitrů
zázvor mletý2čajové lžičky

 

Recept

1. Příprava

kachna 2400 gramů  sůl 5 čajových lžiček  voda  sůl 1 čajová lžička  pepř bílý mletý 2 čajové lžičky  pomeranč 2 kusy

Čerstvou nebo rozmrazenou kachnu omyjeme a dobře nasolíme, zvenku i zevnitř, den prěd pečením. Uložíme ji do chladu. V den pečení ji 3 hodiny před podáváním vyjmeme z ledničky a opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme ji do hlubokého pekáče, potřeme jemně solí a bílým pepřem. Do kachny vložíme dva oloupané pomeranče.

2. Pečení

voda 200 mililitrů  pomerančová šťáva 50 mililitrů  med 2 polévkové lžíce  zázvor mletý 2 čajové lžičky

Kachnu podlijeme vodou a zakrytou ji pečeme 1 hodinu v troubě na středním teplotním stupni. Z pomerančové šťávy, medu a mletého zázvoru si připravíme marinádu. Po hodině kachnu z trouby vyjmeme, obrátíme ji a potřeme marinádou. Dále ji pečeme zakrytou ještě 1 hodinu a pravidelně po cca 20 minutách kachnu obracíme, potíráme marinádou a podle potřeby podléváme vodou.

3. Dopékání

Na poslední půl hodinu pekáč odkryjeme, opět potřeme marinádou a na vyšším teplotním stupni zapečeme. V polovině rozpékání ji opět obrátíme a namarinujete. Teplotu při dopékání kontrolujeme, nesmí být příliš vysoká, aby se nám med nepřipálil. Upečenou kachnu necháme částečně vychladnout, vyjmeme z ní pomeranče, které nekonzumujeme. Kachnu naporcujeme a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie