RECEPTY

Pažitkové housky z kynutého těsta

Pažitkové housky z kynutého těsta

Jednoduché a rychlé housky z kynutého těsta. Kynuté těsto si můžeme připravit i v domácí pekárně.

recept,fotorecept,mouka hladká,pažitka,Slané pečivo

Slané pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

9

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule50gramů
droždí čerstvé21gramů
mouka hladká500gramů
máslo50gramů
pažitka2polévkové lžíce
sůl1čajová lžička
voda250mililitrů

 

Recept

1. 

mouka hladká 500 gramů  máslo 50 gramů

Do misky dáme mouku, přidáme na menší kousky nakrájené máslo.

2. 

voda 250 mililitrů  pažitka 2 polévkové lžíce  cibule  cibule 50 gramů  droždí čerstvé 21 gramů  sůl 1 čajová lžička

Do mouky přidáme vlažnou vodu, polovinu kostky droždí, nadrobno nakrájenou pažitku a cibuli. Osolíme.

3. 

Vše spolu dobře rukou promícháme, těsto bude takové tužší. Vařečkou vypracujeme. Těsto v misce zakryjeme kuchyňskou utěrkou, položíme na 30 minut na teplé místo vykynout.

4. 

Plech vyložíme papírem na pečení. Z vykynutého těsta tvarujeme housky, které po obvodu jemně nožíkem nakrojíme. Nakrojením se těsto lépe upeče.

5. 

Housky potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 30 minut na 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie