RECEPTY

Pařené buchty

Pařené buchty

Nadýchané sladké buchty jsou oblíbenou pochoutkou i zdrojem energie pro děti a jiné mlsouny.

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka polohrubá,Sladká jídla,Recepty pro parní hrnec

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový3polévkové lžíce
droždí čerstvé25gramů
mléko400mililitrů
mouka polohrubá500gramů
máslo10gramů
povidla švestková-
sůl-
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

droždí čerstvé 25 gramů  cukr krystalový 1 polévková lžíce  mléko 100 mililitrů

Droždí rozdrolíme do teplého mléka s trochou cukru. Odložíme než kvásek vzejde.

2. 

mouka polohrubá 500 gramů  mléko 300 mililitrů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  vejce slepičí 1 kus  sůl  máslo 10 gramů

Do větší misky nasypeme mouku, přidáme špetku soli, vejce, zbylý cukr, mléko a máslo. Přidáme kvásek a mícháme těsto, dokud se nepřestane lepit. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.

3. 

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále.

4. 

povidla švestková

Na těsto poklademe hromádky povidel asi 3 cm od sebe. Použijeme hustá povidla, aby při vření v páře nevytékala.

5. 

Těsto i s povidly překlopíme.

6. 

Prstem si naznačíme oddělení jednotlivých čtverečků.

7. 

Čtverečky oddělíme nožem a vytvarujeme z nich jednotlivé buchtičky.

8. 

Buchtičky vaříme v páře přikryté 8 až 10 minut.

9. 

Hotové buchty polijeme rozpuštěným máslem a ochutíme podle vlastní chuti grankem, mákem, ořechy, tvarohem ...

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie