RECEPTY

Ossobuco - dušená telecí kližka

Ossobuco - dušená telecí kližka

Italská specialita z Milána - telecí kližka s morkovou kostí dušená se zeleninou a vývarem.

recept,fotorecept,telecí lýtko - móčing,Telecí maso,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Telecí maso

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list1kus
celer80gramů
cibule60gramů
mrkev80gramů
olej olivový6polévkových lžic
petržel60gramů
provensálske koření1polévková lžíce
rajský protlak1decilitr
sůl½čajové lžičky
telecí lýtko - móčing500gramů
víno bílé suché1decilitr
vývar zeleninový300mililitrů

 

Recept

1. 

telecí lýtko - móčing 500 gramů  olej olivový 6 polévkových lžic

Na rozpálené pánvi s olejem zatáhneme maso z obou stran.

2. 

Maso odložíme do zapékací mísy.

3. 

cibule 60 gramů  mrkev 80 gramů  celer 80 gramů  petržel 60 gramů

Do pánve s olejovým výpekem z masa dáme nadrobno nakrájenou zeleninu a opékáme doměkka.

4. 

víno bílé suché 1 decilitr  provensálske koření 1 polévková lžíce  sůl ½ čajové lžičky  bobkový list 1 kus

Přidáme víno a koření.

5. 

rajský protlak 1 decilitr  vývar zeleninový 300 mililitrů

Přidáme trochu rajčatového protlaku a podlijeme vývarem.

6. 

Obsah pánve přelijeme k masu.

7. 

Pečeme přikryté 1 hodinu a 40 minut při 180 °C.

8. 

Podáváme s bramborovou kaší.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie