RECEPTY

Oravští ježci

Oravští ježci

Slovenská klasika z běžných surovin uložených v chladničce.

recept,fotorecept,brambory,zelí kvašené,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
olej olivový30mililitrů
slanina prorostlá150gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
zelí kvašené400gramů

 

Recept

1. Brambory

brambory 800 gramů

Brambory oloupeme a překrojíme na polovinu. Na každou z nich z kulaté strany vykrojíme mřížku, tak aby brambora zůstala zespodu celá.

2. Příprava slaniny

slanina prorostlá 150 gramů

Prorostlou slaninu nakrájíme na tenké plátky.

3. Pečení

olej olivový 30 mililitrů

Pekáč vymažeme, poklademe bramborami mřížkou vzhůru do pekáče a zakryjeme plátky slaniny. Dáme zakryté péct do vyhřáté trouby s horním a dolním ohřevem na 200 °C. Pečeme asi 50 minut.

4. 

zelí kvašené 400 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů

Přidáme kysané zelí a zakysanou smetanu, odkryté pečeme ještě 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie