RECEPTY

Nepečený tvarohovo-broskvový dezert

Nepečený tvarohovo-broskvový dezert

Velmi chutný, jednoduchý pamlsek z oblíbených pšeničných kakaových sušenek.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,broskve kompotované,sušenky kakaové,Zákusky,Nepečené

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

broskve kompotované820gramů
cukr třtinový50gramů
mléko300mililitrů
máslo80gramů
pudink vanilkový37gramů
rum20mililitrů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200gramů
sušenky kakaové360gramů
tvaroh jemný měkký250gramů

 

Recept

1. 

mléko 300 mililitrů  cukr třtinový 50 gramů  pudink vanilkový 37 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink.

2. 

máslo 80 gramů

Do téměř vychlazeného pudinku zamícháme máslo ...

3. 

tvaroh jemný měkký 250 gramů

... a zašleháme tvaroh.

4. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 gramů

Ušleháme šlehačku...

5. 

... vmícháme ji do krému.

6. 

Část krému odebereme a odložíme na závěrečné zdobení.

7. 

broskve kompotované 820 gramů  rum 20 mililitrů

Z broskvového kompotu slijeme nálev. Asi polovinu z něj (150 ml) smícháme s rumem.

8. 

Broskve nakrájíme na plátky.

9. 

sušenky kakaové 360 gramů

Jednu třetinu připravených pšeničných kakaových sušenek zlehka namočíme do kompotové šťávy s rumem a poklademe na plech do tvaru obdélníku.

10. 

Na každou sušenku položíme dva plátky broskví.

11. 

Navrstvíme polovinu krému.

12. 

Opět klademe namočené sušenky, na ně broskve a druhou polovinu krému.

13. 

Položíme poslední třetinu namočených sušenek. Ozdobíme je krémem ...

14. 

... a plátky broskví. Necháme několik hodin, nejlépe přes noc, tuhnout v chladu. Pak nakrájíme podle tvaru sušenek a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie