RECEPTY

Nepečená kokosová roláda

Nepečená kokosová roláda

Jednoduchá sladká dobrota na dny sváteční.

recept,fotorecept,sušenky kakaové,piškoty,rum,Rolády,,Nepečené,Vánoční recepty

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový-
cukr moučkový180gramů
kakao - prášek20gramů
kokos strouhaný-
kokos strouhaný100gramů
káva černá instantní2čajové lžičky
máslo150gramů
piškoty250gramů
rum2polévkové lžíce
sušenky kakaové150gramů
voda200mililitrů

 

Recept

1. 

sušenky kakaové 150 gramů  piškoty 250 gramů  káva černá instantní 2 čajové lžičky  voda 200 mililitrů

Sušenky najemno umeleme. Nasypeme je do hluboké misky. Pak si umeleme piškoty a necháme si je připravené. Uvaříme 200 ml kávy a necháme ji vychladnout.

2. 

máslo 150 gramů  kokos strouhaný 100 gramů

Do druhé misky nasekáme máslo a necháme ho změknout. Mezitím si navážíme kokos a polovinu z něj umeleme na mlýnku na kávu najemno. Pozor, nemeleme dlouho, aby nám kokos nezolejovatěl.

3. Příprava těsta

cukr moučkový 80 gramů  kakao - prášek 20 gramů  rum 2 polévkové lžíce

K mletým sušenkám přidáme cukr, kakao, rum a chladnou kávu. Dobře promícháme.

4. 

Přisypeme připravené mleté piškoty a vypracujeme tužší těsto.

5. Kokosová nádivka

cukr moučkový 100 gramů

Máslo utřeme do pěny s cukrem. Přidáme strouhaný a mletý kokos. Dobře promícháme.

6. Tvoříme roládu

cukr moučkový

Těsto rozválíme na silikonové podložce posypané cukrem na velikost asi 30 x 40 cm (tloušťka asi 1/2 cm). Okraje těsta pomocí válečku vyrovnáme zatlačením okrajů k těstu.

7. 

kokos strouhaný

Rozválené těsto posypeme kokosem a válečkem kokos jemně do těsta zatlačíme.

8. 

Na těsto položíme alobal (dvojitě přeložený) přiměřené velikosti.

9. 

Silikonovou podložku částečně přehneme na delší straně přes alobal.

10. 

Těsto s alobalem i podložkou otočíme.

11. 

Podložku jednoduše stáhneme. Pokud nemáme silikonovou podložku a pracujeme s prkénkrm bude dobré, pokud nám někdo při otáčení cesta pomůže.

12. 

Na těsto rovnoměrně natřeme nádivku.

13. 

Pomocí alobalu roládu pevně stočíme.

14. 

Zabalíme ji do alobalu, na kterém jsme ji stáčeli a uložíme na několik hodin do lednice ztuhnout.

15. 

Ztuhlou roládu nakrájíme asi na 0,5 cm plátky a skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie