RECEPTY

Mrkvová ostro-kyselá polévka

Mrkvová ostro-kyselá polévka

recept,fotorecept,mrkev,tofu uzené,Zeleninové polévky,Čínská kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové polévky

Čínská kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bujón hovězí20gramů
chilli paprička sušená-
houby sušené čínská směs10gramů
mrkev250gramů
ocet4polévkové lžíce
tofu uzené150gramů
vejce slepičí1kus
voda1litr
voda1decilitr
škrob bramborový3čajové lžičky

 

Recept

1. 

voda 1 litr  bujón hovězí 20 gramů  houby sušené čínská směs 10 gramů  mrkev 250 gramů  chilli paprička sušená

Do hrnce dáme vařit vodu, bujóny (nebo vývar) a houby. Přidáme mrkev nakrájenou na menší kousky nebo tenká kolečka. Chilli papričku nakrájíme nadrobno a přidáme do hrnce.

2. 

tofu uzené 150 gramů  ocet 4 polévkové lžíce

Po cca 15 minutách vaření, kdy mrkev změkne, přidáme uzené tofu a ocet podle chuti.

3. 

škrob bramborový 3 čajové lžičky  voda 1 decilitr  vejce slepičí 1 kus

Škrob rozmícháme v misce s malým množstvím vody a vmícháme do hrnce k polévce. Nakonec za pomalého míchání vlijeme rozmixované vejce.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie