RECEPTY

Mexické soté

Mexické soté

Dušené vepřové maso se zeleninou, upravené na mexický způsob, vhodnou přílohou je dušená rýže.

recept,fotorecept,vepřová kýta,chilli pikantní omáčka,mexická mražená zeleninová směs,Vepřové maso,

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Vepřové maso  

 

Ingredience

Ingredience

chilli pikantní omáčka1čajová lžička
cibule1kus
hořčice plnotučná½polévkové lžíce
kečup ostrý1polévková lžíce
mexická mražená zeleninová směs750gramů
mouka hladká1polévková lžíce
pepř černý mletý-
sójová omáčka1čajová lžička
vepřová kýta400gramů
voda-
česnek sušený½čajové lžičky

 

Recept

1. 

vepřová kýta 400 gramů

Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky.

2. Marináda

kečup ostrý 1 polévková lžíce  chilli pikantní omáčka 1 čajová lžička  sójová omáčka 1 čajová lžička  hořčice plnotučná ½ polévkové lžíce  pepř černý mletý  česnek sušený ½ čajové lžičky

V misce rozmícháme kečup, chilli omáčku, sójovou omáčku, trošku hořčice, pepř, sušený česnek. Maso promícháme s marinádou a necháme v chladu chvíli odstát.

3. 

cibule 1 kus

Na oleji zpěníme na nudličky nakrájenou cibuli. Přidáme maso a chvíli opékáme.

4. 

mexická mražená zeleninová směs 750 gramů  mouka hladká 1 polévková lžíce  voda

Maso zalijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Přidáme mexickou zeleninovou směs (nebo směs sterilované fazole, sterilované kukuřice, čerstvé papriky). Zalijeme trochou vody, v níž jsme rozmíchali mouku nebo škrob. Takto vaříme ještě asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Podáváme s rýží nebo směsí naplníme lokše, či kukuřičné placky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie