RECEPTY

Medové muffiny se švestkami

Medové muffiny se švestkami

Velmi chutné, jemné a šťavnaté muffiny, bez cukru a vajec.

recept,fotorecept,med,švestky sušené,Muffiny

Muffiny

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Muffiny  

 

Ingredience

Ingredience

jogurt bílý 3,5% tuku300gramů
med150gramů
mouka polohrubá225gramů
mouka špaldová celozrnná75gramů
máslo100gramů
pomerančová šťáva100mililitrů
soda bikarbona6gramů
švestky sušené12

 

Recept

1. 

máslo 100 gramů  med 150 gramů

Rozpustíme máslo a utřeme s medem.

2. 

mouka polohrubá 225 gramů  mouka špaldová celozrnná 75 gramů  soda bikarbona 6 gramů

Obě mouky promícháme se zarovnanou čajovou lžičkou sody (případně kypřícího prášku).

3. 

pomerančová šťáva 100 mililitrů  jogurt bílý 3,5% tuku 300 gramů

Odšťavníme pomeranč a získanou šťávu smícháme s jogurtem.

4. 

švestky sušené 12 ks

Máslo s medem smícháme s jogurtem. Připravíme si a omyjeme sušené švestky.

5. 

Do tekuté směsi přimícháme mouku.

6. 

Těsto rozdělíme do muffinové formy vyložené papírovými košíčky na muffiny.

7. 

Do každého muffinu zatlačíme švestku.

8. 

Pečeme 25 min. při teplotě 190 °C.

9. 

Necháme dobře vychladnout. Před podáváním můžeme posypat prosátým moučkovým cukrem, ale to už nebudou muffiny bez cukru. :)

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie