Medové muffiny se švestkami
Velmi chutné, jemné a šťavnaté muffiny, bez cukru a vajec.
recept,fotorecept,med,švestky sušené,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny
Ingredience
Ingredience
jogurt bílý 3,5% tuku | 300 | gramů | |
med | 150 | gramů | |
mouka polohrubá | 225 | gramů | |
mouka špaldová celozrnná | 75 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
pomerančová šťáva | 100 | mililitrů | |
soda bikarbona | 6 | gramů | |
švestky sušené | 12 |
Recept
2.
mouka polohrubá 225 gramů • mouka špaldová celozrnná 75 gramů • soda bikarbona 6 gramů
Obě mouky promícháme se zarovnanou čajovou lžičkou sody (případně kypřícího prášku).
3.
pomerančová šťáva 100 mililitrů • jogurt bílý 3,5% tuku 300 gramů
Odšťavníme pomeranč a získanou šťávu smícháme s jogurtem.
5.
Do tekuté směsi přimícháme mouku.
6.
Těsto rozdělíme do muffinové formy vyložené papírovými košíčky na muffiny.
7.
Do každého muffinu zatlačíme švestku.
8.
Pečeme 25 min. při teplotě 190 °C.
9.
Necháme dobře vychladnout. Před podáváním můžeme posypat prosátým moučkovým cukrem, ale to už nebudou muffiny bez cukru. :)
Dobrou chuť!