Mascarpone palačinky
Skutečně vynikající a extra jemné palačinky se sýrem mascarpone.
recept,fotorecept,mascarpone,Palačinky
Palačinky
Kategorie
Palačinky
Ingredience
Ingredience
cukr vanilkový | 1 | polévková lžíce | |
mascarpone | 250 | gramů | |
mléko | 275 | mililitrů | |
mouka hladká | 150 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy |
Recept
3.
mascarpone 250 gramů • mléko 275 mililitrů • mouka hladká 150 gramů • sůl 1 špetka
Postupně přimícháváme zbylé ingredience.
4.
Bílkový sníh jemně vmícháme do těsta.
5.
Na rozpálenou pánev nalijeme naběračku těsta a pomůžeme mu rozložit se po celém povrchu dna nakláněním pánve. Když těsto přiměřeně zhnědne na spodní straně a po okrajích, přilijeme trochu oleje po okraji, aby se palačinka uvolnila. Po chvíli obrátíme a usmažíme i z druhé strany do zlatohněda.
Dobrou chuť!