RECEPTY

Mascarpone hřeben s jahodami

Mascarpone hřeben s jahodami

Sladké hřebeny z listového těsta s pudinkovo-mascarpone nádivkou a jahodami.

recept,fotorecept,mascarpone,těsto lístkové,jahody,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový50gramů
jahody350gramů
mascarpone200gramů
mléko300mililitrů
pudink vanilkový37gramů
těsto lístkové500gramů

 

Recept

1. 

mléko 300 mililitrů  cukr krystalový 50 gramů  pudink vanilkový 37 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme trochu vychladit...

2. 

mascarpone 200 gramů

... a přidáme mascarpone.

3. 

Umícháme hladký krém.

4. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto rozdělíme na poloviny.

5. 

Polovinu těsta rozválíme na pomoučeném vále. Pomocí hranaté vařečky vytvoříme na jedné části těsta zářezy.

6. 

jahody 350 gramů

Na druhou část poklademe pět hromádek z poloviny připraveného pudinku v dostatečných rozestupech od sebe. Na pudink poklademe trochu umytých, pokrájených jahod.

7. 

Na hromádky překlopíme naříznutou část těsta.

8. 

Kraje zahneme, předěly přitlačíme a nakrájíme na porce.

9. 

Hřebeny přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme v rozehřáté troubě na 200 °C. Zpracujeme druhou polovinu těsta.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie