Marinované vepřové maso na rukole
Na nudličky nakrájené vepřové maso nasáklé aromatickou marinádou s rukolou určitě zachutná každému.
recept,fotorecept,vepřové karé,rukola,tortila,Vepřové maso,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibulka jarní | 1 | kus | |
olej olivový | 105 | mililitrů | |
pepř černý mletý | - | ||
rozmarýn sušený | ½ | polévkové lžíce | |
rukola | 150 | gramů | |
sůl | ½ | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
tabasco | - | ||
tortila | 4 | kusy | |
vepřové karé | 700 | gramů | |
víno bílé polosladké | 75 | mililitrů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1. Příprava marinády
olej olivový 75 mililitrů • víno bílé polosladké 75 mililitrů • sůl ½ polévkové lžíce • pepř černý mletý • tabasco • česnek 1 stroužek • rozmarýn sušený ½ polévkové lžíce
Olej s bílým vínem dáme do hrnce, přidáme sůl, špetku pepře, 3-5 kapek tabasca a prolisovaný česnek. Přidáme sušený rozmarýn (nejideálnější je větvička čerstvého rozmarýnu), necháme přejít varem a vychladnout.
2.
vepřové karé 700 gramů
Na nudličky nakrájené vepřové maso vložíme do marinády, promícháme a asi 30 minut necháme odležet.
3. Maso osmahneme
olej olivový 30 mililitrů • cibulka jarní 1 kus • česnek 1 stroužek • sůl
Olej rozehřejeme na pánvi a maso na prudkém plameni důkladně osmažíme. Přidáme zbylou marinádu, cibuli, prolisovaný česnek, osolíme a znovu osmažíme.
Dobrou chuť!