Marcipánoví šnečci
Slaďoučké koláčky na vánoční stůl.
recept,fotorecept,marcipánová hmota,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
jogurt bílý 3,5% tuku | 50 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ | čajové lžičky | |
mandle mleté | 5 | polévkových lžic | |
marcipánová hmota | 250 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
mouka hladká | 200 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
vaječný bílek | 1 | kus | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škrob kukuřičný | - |
Recept
1.
mouka hladká 200 gramů • máslo 100 gramů • jogurt bílý 3,5% tuku 50 gramů • vejce slepičí 1 kus • kypřicí prášek do pečiva ½ čajové lžičky
Do misky nasypeme mouku, přidáme pokrájené máslo, trochu jogurtu, vajíčko a kypřící prášek.
2.
Vypracujeme těsto a necháme ho 30 minut v chladu odpočívat.
3.
škrob kukuřičný • marcipánová hmota 250 gramů
Na pracovní podložce, posypané kukuřičným škrobem, tence vyválíme marcipán do velikosti obdélníku 30 x 35 cm. Vložíme ho do chladničky.
4.
mouka hladká • vaječný bílek 1 kus
Na pomoučené podložce rozválíme těsto do tvaru obdélníku 32 x 35cm. Těsto potřeme rozšlehaným bílkem.
5.
Na těsto položíme ztuhlý marcipán (na spodu zůstane asi 2 cm volný okraj). Opět potřeme rozšlehaným bílkem.
7.
Z rolády krájíme kolečka asi 8 mm až 1 cm silná. Pokládáme a upravujeme je (pokud jsme je při krájení zdeformovali) na plechu vyloženém pečícím papírem.
8.
Pečeme v rozehřáté troubě 10 minut při teplotě 180 °C.
9.
Po důkladném vychladnutí skladujeme kolečka v chladu a v uzavíratelné nádobě, aby neoschla.
Dobrou chuť!