RECEPTY

Makrela v jogurtu

Makrela v jogurtu

Chutná a zdravá ryba v jogurtové marinádě. Podáváme s rýží.

recept,fotorecept,makrela,jogurt bílý,Ryby,Bezlepkové

Ryby

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Ryby  Bezlepkové  

 

Ingredience

Ingredience

cibule300gramů
feferónky sterilizované2kusy
jogurt bílý450mililitrů
kmín mletá1čajová lžička
makrela1200gramů
olej slunečnicový50mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl1čajová lžička
zázvor mletý1čajová lžička

 

Recept

1. Makrely

makrela 1200 gramů

Mrazené makrely necháme částečně rozmrazit a odřízneme z nich vrchní, spodní ploutve a hlavu. Nařízneme bříško a vyčistíme vnitřnosti. Dokud jsou částečně zmrazené snadněji se nám ploutve odříznou. Následně necháme makrely dále rozmrazovat.

2. Marináda

cibule 150 gramů  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  kmín mletá 1 čajová lžička  zázvor mletý 1 čajová lžička

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme sůl, pepř, kmín a zázvor. Dobře rozmixujeme.

3. 

feferónky sterilizované 2 kusy  jogurt bílý 450 mililitrů

Feferonky najemno nasekáme a zamícháme je s jogurtem.

4. 

Rozmrazené makrely omyjeme a natřeme směsí z cibule a koření.

5. 

Potom je natřeme jogurtem s feferonkami a v chladu marinujeme 1 hodinu.

6. 

olej slunečnicový 50 mililitrů  cibule 150 gramů

Cibuli osmažíme na oleji, přidáme makrely i celou marinádou a udusíme doměkka (cca 30 minut).

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie