RECEPTY

Lilkovo-cizrnové kari

Lilkovo-cizrnové kari

Lilková omáčka s cizrnou Baingan chana (chole) masala je oblíbený indický pokrm pikantní chuti. Množství koření můžete podle chuti ubrat, nebo i přidat.

recept,fotorecept,cizrna sterilizovaná,lilek,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý½čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
cibule červená80gramů
cizrna sterilizovaná250gramů
koření fenykl semínka¼čajové lžičky
koření kurkuma 1čajová lžička
lilek350gramů
mléko kokosové100mililitrů
olej sezamový3polévkové lžíce
pepř chilli½čajové lžičky
rajčata sterilizované250gramů
sůl himálajská růžová1čajová lžička
voda200mililitrů
zázvor kořen8gramů
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

cibule červená 80 gramů  česnek 2 stroužky  zázvor kořen 8 gramů  rajčata sterilizované 250 gramů  olej sezamový 3 polévkové lžíce  koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky  koření fenykl semínka ¼ čajové lžičky

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Očistíme česnek a zázvor, oba nastrouháme. Čerstvá rajčata omyjeme a pokrájíme (sterilizovaná stačí rozmačkat). V pánvi zahřejeme olej a přidáme kmín a fenykl. Jakmile popraskají a provoní olej ...

2. 

... přidáme cibuli a osmahneme ji.

3. 

K cibuli přidáme česnek a zázvor. Chvilku smažíme společně s cibulí.

4. 

voda 50 mililitrů

Přidáme rajčata, prohřejeme a vložíme do mixéru. Přidáme vodu a rozmixujeme na pastu.

5. 

koření kurkuma  1 čajová lžička  pepř chilli ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ½ čajové lžičky

Pastu vrátíme do pánve a přidáme koření. Promícháme a po přivedení k varu ...

6. 

lilek 350 gramů

... přidáme lilek nakrájený na kostičky.

7. 

voda 150 mililitrů  sůl himálajská růžová 1 čajová lžička

Přilijeme vodu, osolíme a 15 minut dusíme pod pokličkou.

8. 

cizrna sterilizovaná 250 gramů

K lilku přidáme cizrnu (scezenou z nálevu) a převaříme.

9. 

mléko kokosové 100 mililitrů

Přimícháme kokosové mléko...

10. 

... a podáváme. Tradičně se doporučuje podávání s rýží, chutnou jogurtovou raitou či jiným salátem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie