RECEPTY

Likérové kostky

Likérové kostky

Výborný krémový zákusek. Uvedených 16 kostek vám bude po zkušenosti málo :), doporučujeme dávky zdvojnásobit a pro jistotu upéct 32 kousků. :)

recept,fotorecept,vaječný likér,vaječný likér,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový50gramů
cukr moučkový140gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mléko500mililitrů
mouka polohrubá100gramů
máslo200gramů
pudink vanilkový80gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)150gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný likér250mililitrů
vaječný žloutek4kusy
voda4polévkové lžíce
ztužovač šlehačky 10gramů
čokoláda-

 

Recept

1. Korpus

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 100 gramů  voda 4 polévkové lžíce  mouka polohrubá 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Žloutky utřeme s cukrem. Přimícháme vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem.

2. 

vaječný bílek 4 kusy

Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta.

3. 

Těsto vylijeme do formy - malého pekáčku (25 x 25 cm) vystlaného pečícím papírem.

4. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 12 minut. Necháme vychladnout.

5. 

vaječný likér 100 mililitrů

Odstraníme papír a těsto otočíme vrchem dolů na podnos. Korpus polijeme vaječným likérem.

6. Pudinkovo-likérovoý krém

mléko 500 mililitrů  cukr krystalový 50 gramů  pudink vanilkový 80 gramů

V mléce rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

7. 

vaječný likér 150 mililitrů

Přimícháme vaječný likér...

8. 

máslo 200 gramů

... a máslo. Vyšleháme hladký krém.

9. 

Krém rozetřeme na korpus. Takto připravený zákusek necháme půl hodiny ztuhnout v chladu.

10. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  10 gramů  cukr moučkový 40 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 150 gramů

Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem do tuha. Přimícháme cukr a zakysanou smetanu.

11. 

Smetanový krém rozetřeme na pudinkový. Necháme 2 hodiny tuhnout v chladu.

12. 

čokoláda

Pak zákusek rozkrájíme na čtverce a ozdobíme rozpuštěnou čokoládou. Do podávání uložíme do chladničky.

13. 

Před podáváním lehce překrojíme spojenou čokoládovou ozdobu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie