RECEPTY

Letní kokosový dort

Letní kokosový dort

Osvěžující letní dort ze sezónního ovoce.

recept,fotorecept,mléko kokosové,tvaroh jemný nízkotučný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),meruňky,Dorty,Bezlepkové

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bílá čokoláda 80gramů
cukr krystalový120gramů
kokos strouhaný80gramů
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
meruňky400gramů
mléko kokosové200mililitrů
máslo40gramů
rum3polévkové lžíce
sirup kokosový2polévkové lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
tvaroh jemný nízkotučný200gramů
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy
želatinový ztužovač50gramů

 

Recept

1. Rozpustíme čokoládu

bílá čokoláda  80 gramů

Čokoládu nalámanou na kousky rozpustíme v teplé vodní lázni.

2. Příprava kokosového těsta

máslo 40 gramů  cukr krystalový 40 gramů

Máslo vyšleháme s cukrem.

3. Zapracujeme žloutky

vaječný žloutek 3 kusy  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky  kokos strouhaný 80 gramů

Do vyšlehaného másla postupně přidáme žloutky, promícháme. Do mísy přidáme kokos, rozpuštěnou čokoládu a prášek do pečiva.

4. Přidáme vyšlehaný sníh

vaječný bílek 3 kusy

Z bílků vyšleháme sníh dotuha. Sníh přidáme do těsta. Zlehka promícháme.

5. Kokosový korpus

Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme 20 minut na 175 °C. Po upečení korpus necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

6. Příprava kokosového krému

mléko kokosové 200 mililitrů  tvaroh jemný nízkotučný 200 gramů  sirup kokosový 2 polévkové lžíce  rum 3 polévkové lžíce  cukr krystalový 80 gramů

Do misky vylijeme kokosové mléko, přidáme tvaroh, cukr, kokosový sirup a rum. Promícháme.

7. 

želatinový ztužovač 50 gramů

Libovolné množství krému přelijeme do menší misky. Do ní pak vmícháme želatinový ztužovač. Obsah misky přelijeme do zbylého krému. Pořádně promícháme, získáme tužší směs.

8. Ušleháme šlehačku

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

Do krému přimícháme ušlehanou šlehačku.

9. 

meruňky 400 gramů

Na upečený kokosový korpus natřeme část krému, poklademe na menší kousky nakrájené meruňky.

10. 

Naneseme další vrstvu krému, ozdobíme čtvrtkami meruněk.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit