RECEPTY

Lasagne

Lasagne

Jednoduchý recept na přípravu tradičního italského hlavního jídla z těstovin a vepřového masa.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,těstoviny - Lasagne,Těstoviny,Recepty italské kuchyně

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule1kus
koření Pasta asciutta2čajové lžičky
olej slunečnicový20mililitrů
rajský protlak500gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)200mililitrů
sýr tvrdý250gramů
těstoviny - Lasagne200gramů
vepřové mleté maso500gramů

 

Recept

1. 

cibule 1 kus  vepřové mleté maso 500 gramů  olej slunečnicový 20 mililitrů

Cibulku osmažíme na oleji dozlatova, přidáme vepřové maso a rozmícháme.

2. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  rajský protlak 500 gramů  koření Pasta asciutta 2 čajové lžičky

Po chvilkovém osmažení směsi masa a cibulky, přilijeme rajčatové protlaky a sladkou smetanu. Pokud je směs hustá přilijeme vodu. Směs by měla být středně řídká, aby se při zapékání těstoviny uvařily. Přidáme koření, případně vegetu.

3. 

těstoviny - Lasagne 200 gramů

Spodek formy na pečení vylijeme řídkou částí předchystané směsi, na kterou poklademe plátky těstovin, aby byl pokryt celý povrch. Na těstoviny rozprostřeme směs a tento krok opakujeme 3-4 krát. Poslední vrstva je masová.

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů  sýr tvrdý 250 gramů

Na horní vrstvu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme strouhaným sýrem.

5. 

Zapékáme asi půl hodiny, dokud se sýr pěkně nerozpustí a jemně nezhnědne.

6. 

Můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie