RECEPTY

Langoše

Langoše

Křupavé domácí langoše z kynutého smetanového těsta.

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka hladká,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Bezmasá jídla  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový-
droždí čerstvé42gramů
kečup-
mléko½litru
mouka hladká1000gramů
olej fritovací-
smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
sýr tvrdý-
sůl1.5čajové lžičky
tatarská omáčka-
vejce slepičí1kus
česnek-

 

Recept

1. 

mléko ½ litru  droždí čerstvé 42 gramů  mouka hladká 1000 gramů  cukr krystalový  vejce slepičí 1 kus  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů  sůl 1.5 čajové lžičky

V hrnku zahřejeme 2 dl z připraveného mléka, přidáme rozdrobenou kostku droždí, 1 lžičku z navážené mouky, špetku cukru. Když nám kvásek vzejde, vlijeme ho do připravené mouky. Přidáme vejce, smetanu, zbytek vlažného mléka a sůl. Těsto vařečkou prohněteme, tak aby se nám od stěn misky odlepovalo. Těsto přikryjeme a necháme vykynout při pokojové teplotě.

2. 

Z vykynutého těsta si vytvarujeme malé bochánky, které necháme na pomoučeném vále znovu vykynout.

3. 

olej fritovací

Na pánvi zahřejeme olej, jednotlivé vykynuté bochníky roztáhneme do tvaru langoše a vložíme do horkého oleje.

4. 

Langoš se rychle smaží, podobně jako koblihy, proto ho rychle obrátíme, dosmažíme z druhé strany. Na dno hlubší nádoby vložíme kuchyňskou papírovou utěrku, usmažené langoše do nádoby vkládáme "nastojato", tak aby přebytečný olej stekl na utěrku.

5. 

sýr tvrdý  česnek  kečup  tatarská omáčka

Při podávání langoš potřeme utřeným česnekem v trošce vody se solí, případně česnekovou pastou. Langoš posypeme strouhaným sýrem. Podle chuti podáváme s kečupem nebo tatarskou omáčkou.

6. 

... a když se langoš podaří. :)

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie