RECEPTY

Květákové palačinky

Květákové palačinky

Syté slané palačinky. Můžeme podávat jednoduše, jen s čerstvým sýrem.

recept,fotorecept,květák,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

květák600gramů
mléko650mililitrů
mouka hladká200gramů
sůl-
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí1kus
voda-

 

Recept

1. 

květák 600 gramů  voda  sůl

Květák uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme a necháme vychladnout.

2. 

mléko 650 mililitrů  vejce slepičí 1 kus  sůl ½ čajové lžičky

Do mixéru nalijeme mléko, přidáme vejce, uvařený květák a sůl. Rozmixujeme dohladka.

3. 

mouka hladká 200 gramů

Část rozmixovaného květáku odlijeme, do mixéru přisypeme mouku, promixujeme a podle možností mixéru vrátíme odlitou část. Opět promixujeme.

4. 

Vzniklé těsto je hustší než běžné těsto na palačinky.

5. 

Na rozpálenou keramickou pánev nalijeme jednu větší, nebo dvě menší naběračky těsta. Opačnou stranou naběračky těsto dokola rozetřeme a delší dobu pečeme. Těsto musí být při obracení přiměřeně tuhé. Jemným podebráním z kraje kontrolujeme, zda se nám zespodu nepřipaluje a podle toho upravíme intenzitu ohřevu.

6. 

Velkou obracečkou palačinku otočíme a upečeme z druhé strany.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie