RECEPTY

Květákový mozeček

Květákový mozeček

Klasický recept na přípravu květáku na způsob "mozečku". Pokrm bez přidání soli je vhodný i pro malé děti.

recept,fotorecept,vejce slepičí,květák,cibule,máslo,Bezmasá jídla,Recepty na jídla pro děti,Bezlepkové,Sezónní recepty

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
květák800gramů
máslo30gramů
olej olivový2polévkové lžíce
sůl-
sůl mořská-
vejce slepičí8
voda-
voda50mililitrů

 

Recept

1. 

květák 800 gramů  voda  sůl mořská

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a uvaříme ve slané vodě.

2. 

Vodu slijeme a květák najemno, ne na kaši, pomačkáme.

3. 

cibule 150 gramů  olej olivový 2 polévkové lžíce  voda 50 mililitrů

Cibuli očistíme, pokrájíme a osmahneme na oleji. Podlijeme trochou vody a cibuli ještě podusíme.

4. 

Přidáme připravený květák, promícháme.

5. 

vejce slepičí 8 ks  sůl  máslo 30 gramů

Vajíčka rozklepneme do misky a rozmícháme. Přidáme je ke květáku a za stálého míchání vaříme do úplného sražení vajec. Osolíme a vmícháme kousek másla.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie