Kurkumové brambory
Jemně pikantní dušené brambory s indickým kořením.
recept,fotorecept,brambory,koření kurkuma ,Bramborové přílohy,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové
Bramborové přílohy
Recepty indické kuchyně
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | čajové lžičky | |
koření římský kmín mletý - jeera | ¼ | čajové lžičky | |
brambory | 1 | kilogram | |
cibule červená | 100 | gramů | |
koření kurkuma | 1 | čajová lžička | |
máslo | 50 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
sůl himálajská růžová | 1 | čajová lžička | |
sůl himálajská růžová | - | ||
voda | 100 | mililitrů |
Recept
3.
máslo 50 gramů • koření kurkuma 1 čajová lžička • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky
Na rozehřáté máslo přidáme koření a necháme krátce provonět.
4.
Přidáme cibuli a krátce osmahneme.
5.
sůl himálajská růžová 1 čajová lžička • voda 100 mililitrů
Přisypeme brambory a sůl, přilijeme vodu, promícháme...
6.
... a pod pokličkou, za občasného promíchání, udusíme za 20 minut doměkka.
Dobrou chuť!