RECEPTY

Kuřecí závitky se zelím a švestkami

Kuřecí závitky se zelím a švestkami

Výborné, jemné a šťavnaté kuřecí závitky, plněné slaninou, sušenými švestkami a kysaným zelím.

recept,fotorecept,kuřecí prsa,slanina oravská,Kuřecí maso,Bezlaktózové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

kuřecí prsa500gramů
mouka hladká1polévková lžíce
olej slunečnicový-
pepř černý mletý-
slanina oravská-
sůl-
voda300mililitrů
zelí kvašené-
česnek sušený-
švestky sušené-

 

Recept

1. 

kuřecí prsa 500 gramů  sůl  pepř černý mletý  česnek sušený

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a upravíme na velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem.

2. 

slanina oravská

Na každý řízek rozložíme plátky slaniny.

3. 

zelí kvašené

Na slaninu navrstvíme kysané zelí. TIP: Zelí propláchneme, aby nebylo příliš kyselé.

4. 

švestky sušené

Na zelí rovnoměrně rozložíme 3-4 sušené švestky bez pecek.

5. 

Řízky opatrně stočíme a spojíme párátky.

6. 

olej slunečnicový

V hrnci rozehřejeme olej, závitky ze všech stran opečeme.

7. 

mouka hladká 1 polévková lžíce  voda 300 mililitrů

Opečené závitky podlijeme vodou, zakryté podusíme doměkka cca 25-35 minut. Šťávu můžeme zahustit solamylem nebo hladkou moukou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie