Kuřecí závitky se zelím a švestkami
Výborné, jemné a šťavnaté kuřecí závitky, plněné slaninou, sušenými švestkami a kysaným zelím.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,slanina oravská,Kuřecí maso,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
kuřecí prsa | 500 | gramů | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
slanina oravská | - | ||
sůl | - | ||
voda | 300 | mililitrů | |
zelí kvašené | - | ||
česnek sušený | - | ||
švestky sušené | - |
Recept
1.
kuřecí prsa 500 gramů • sůl • pepř černý mletý • česnek sušený
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a upravíme na velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem.
3.
Na slaninu navrstvíme kysané zelí. TIP: Zelí propláchneme, aby nebylo příliš kyselé.
5.
Řízky opatrně stočíme a spojíme párátky.
7.
mouka hladká 1 polévková lžíce • voda 300 mililitrů
Opečené závitky podlijeme vodou, zakryté podusíme doměkka cca 25-35 minut. Šťávu můžeme zahustit solamylem nebo hladkou moukou.
Dobrou chuť!