Kuřecí srdce na smetaně
Recept na jednoduché ale chutná drůbeží srdce s mrkví a žampiony ve smetanové omáčce.
recept,fotorecept,kuřecí srdce,žampiony,smetana na vaření (10-12% tuku),Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
cibule | 70 | gramů | |
kmín mletá | ¼ | čajové lžičky | |
kuřecí srdce | 500 | gramů | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
mrkev | 150 | gramů | |
olej řepkový | ½ | decilitru | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
smetana na vaření (10-12% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl | 1 | ||
voda | 300 | mililitrů | |
žampiony | 500 | gramů |
Recept
1.
mrkev 150 gramů • cibule 70 gramů • olej řepkový ½ decilitru • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • kmín mletá ¼ čajové lžičky
Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme. Restujeme spolu na rozpáleném oleji s kořením asi 10 minut.
2.
kuřecí srdce 500 gramů
Kuřecí srdce pokrájíme a přidáme do hrnce. Promícháváme a restujeme, aby se trochu zatáhla.
4.
smetana na vaření (10-12% tuku) 200 mililitrů • mouka hladká 1 polévková lžíce • sůl 1 Čl • paprika červená mletá 1 čajová lžička • voda 300 mililitrů
Mezitím si připravíme směs na zahuštění. Smícháme metličkou smetanu s moukou. Přimícháme papriku a sůl. Rozředíme vodou.
5.
Až budou srdce uvařená doměkka, přidáme směs na zahuštění a přivedeme do varu, aby omáčka zhoustla. Podle potřeby doředíme vodou nebo mlékem, případně dochutíme.
Dobrou chuť!