RECEPTY

Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

Lehké a chutné jídlo, které chutná všem.

recept,fotorecept,kuřecí prsa,zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice),rýže,Rizoto,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové

Rizoto

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bazalka-
chilli paprička sušená1kus
cibule1kus
kuřecí prsa300gramů
máslo25gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
paprika červená mletá1čajová lžička
pepř černý mletý-
petrželová nať-
rýže400gramů
sůl zeleninová3čajové lžičky
voda1.25litru
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice)350gramů
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

cibule 1 kus  máslo 25 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce

Cibuli zpěníme na másle i s troškou oleje.

2. 

kuřecí prsa 300 gramů

Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky a orestujeme ho. Necháme dusit ve vlastní šťávě 5-10 minut doměkka.

3. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  sůl zeleninová 3 čajové lžičky  česnek 1 stroužek  zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) 350 gramů  rýže 400 gramů  bazalka  petrželová nať  pepř černý mletý

K podušenému masu přidáme mletou červenou papriku, pepř, zeleninovou sůl (Podravku, Vegetu), bazalku, petrželku a prolisovaný česnek, promícháme. Přisypeme rýži, mrazenou zeleninu a promícháme.

4. 

chilli paprička sušená 1 kus  voda 1.25 litru

Zalijeme vodou, přidáme masový bujón a vaříme 20-30 minut podle toho, jak si přejeme, aby bylo rizoto krémové. Kdo má rád pikantní může přidat feferonku čerstvou, sušenou, nebo sladko-pikantní chilli omáčku.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie