Kuřecí rizoto
Lehké a chutné jídlo, které chutná všem.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice),rýže,Rizoto,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové
Rizoto
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bazalka | - | ||
chilli paprička sušená | 1 | kus | |
cibule | 1 | kus | |
kuřecí prsa | 300 | gramů | |
máslo | 25 | gramů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | - | ||
petrželová nať | - | ||
rýže | 400 | gramů | |
sůl zeleninová | 3 | čajové lžičky | |
voda | 1.25 | litru | |
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) | 350 | gramů | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
cibule 1 kus • máslo 25 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce
Cibuli zpěníme na másle i s troškou oleje.
2.
kuřecí prsa 300 gramů
Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky a orestujeme ho. Necháme dusit ve vlastní šťávě 5-10 minut doměkka.
3.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • sůl zeleninová 3 čajové lžičky • česnek 1 stroužek • zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) 350 gramů • rýže 400 gramů • bazalka • petrželová nať • pepř černý mletý
K podušenému masu přidáme mletou červenou papriku, pepř, zeleninovou sůl (Podravku, Vegetu), bazalku, petrželku a prolisovaný česnek, promícháme. Přisypeme rýži, mrazenou zeleninu a promícháme.
4.
chilli paprička sušená 1 kus • voda 1.25 litru
Zalijeme vodou, přidáme masový bujón a vaříme 20-30 minut podle toho, jak si přejeme, aby bylo rizoto krémové. Kdo má rád pikantní může přidat feferonku čerstvou, sušenou, nebo sladko-pikantní chilli omáčku.
Dobrou chuť!