RECEPTY

Kuřecí ramen

Kuřecí ramen

Vynikající japonská polévka.

recept,fotorecept,kuřecí prsa,pórek,hlíva ústřičná,hrášek,vejce slepičí,Masové polévky,Recepty japonské kuchyně,,Bezlaktózové

Masové polévky

Recepty japonské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bujón kuřecí10gramů
hlíva ústřičná150gramů
hrášek250gramů
kuřecí prsa500gramů
mrkev20gramů
olej olivový4polévkové lžíce
pórek70gramů
sójová omáčka4polévkové lžíce
sůl½čajové lžičky
těstoviny - nudle polévkové125gramů
vejce slepičí3kusy
voda2.5litru
zázvor kořen30gramů
česnek2stroužky

 

Recept

1. Příprava kuřecího vývaru

kuřecí prsa 500 gramů  voda 2.5 litru  sůl ½ čajové lžičky  bujón kuřecí 10 gramů

Kuřecí prsa opečeme v suchém hrnci, zalijeme vodou, osolíme a vaříme cca 30 minut, aby se nám voda odpařila a zůstalo nám přibližně 1,5 litru vývaru. Maso vyjmeme, položíme na talíř a zakryjeme. Do vývaru přidáme kostku bujónu, přivedeme do varu a odstavíme.

2. 

pórek 70 gramů  mrkev 20 gramů  zázvor kořen 30 gramů  česnek 2 stroužky  olej olivový 4 polévkové lžíce

Pórek, zázvor, mrkev, česnek očistíme a nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme zeleninu, jemně ji osmahneme.

3. 

Zeleninu zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.

4. 

sójová omáčka 4 polévkové lžíce

Přidáme sójovou omáčku a převaříme

5. 

Vývar scedíme a rozdělíme na poloviny.

6. 

hlíva ústřičná 150 gramů  hrášek 250 gramů  těstoviny - nudle polévkové 125 gramů

V jedné polovině 8 minut povaříme hlívu, kterou následně vyndáme. Do stejného vývaru vložíme hrášek, nudle, povaříme 5 minut. Odstavíme a vložíme k nudlím a hrášku kuřecí maso, aby se před podáváním ohřálo.

7. 

vejce slepičí 3 kusy

Vajíčka uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a nakrájíme na poloviny.

8. Servírujeme

Maso nakrájíme na plátky a poklademe na okraj talíře. Do středu naložíme husté nudle s hráškem. Na opačný okraj talíře položíme vajíčko, hlívu. Vše na talíři zalijeme druhou polovinou horkého vývaru, v množství podle chuti. Posypeme pokrájenou lahůdkovou cibulkou. Polévka by měla být hustší. Konzumujeme ji jídelními hůlkami. Tekutinu podle asijské tradice vypijeme, případně evropsky sníme velkou lžící.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit