RECEPTY

Kuřecí prsa na bílé ředkvi

Kuřecí prsa na bílé ředkvi

Skutečně lahodná pochoutka. Podáváme s rýží, posypané čerstvou, případně sušenou, pažitkou.

recept,fotorecept,kuřecí prsa,ředkev bílá,Kuřecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

kuřecí prsa500gramů
olej dýňový2polévkové lžíce
olej slunečnicový2polévkové lžíce
paprika červená mletá½čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rýže dlouhozrnná Parboiled200gramů
sůl2.5čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
voda1decilitr
voda-
ředkev bílá500gramů
šafrán½čajové lžičky

 

Recept

1. Příprava masa

kuřecí prsa 500 gramů  sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  voda 1 decilitr

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Ve woku ohřejeme olej, přidáme maso, které osmahneme do zatažení. Dosypeme sůl a koření, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 25 minut.

2. Bílá ředkev

ředkev bílá 500 gramů

Bílou ředkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle na nudličky.

3. 

Přidáme ji k masu a dále pod pokličkou vše spolu ještě 10-15 minut dusíme.

4. 

vejce slepičí 4 kusy

Vajíčka rozmícháme a vlijeme je k ředkvi s masem.

5. 

Mícháme do sražení vajec.

6. 

rýže dlouhozrnná Parboiled 200 gramů  olej dýňový 2 polévkové lžíce  šafrán ½ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky  voda

Kuřecí prsa na bílé ředkvi můžeme podávat s různými druhy rýže. Nejlépe však chutnají s šafránovou rýží. Připravíme ji následovně. Rýži propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Do hrnce nalijeme olej (dýňový - rýže získá od něj tmavší barvu), mírně ho ohřejeme, přidáme rýži, kterou cca 2-3 minutky osmahneme. Přisypeme šafrán a sůl, zamícháme a zalijeme horkou vodou asi 1,5 cm nad rýži (vodu můžeme smíchat s trochou bílého vína). Uvaříme pod pokličkou doměkka. Rýže je jemně pikantní.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie