Kuřecí prsa na bílé ředkvi
Skutečně lahodná pochoutka. Podáváme s rýží, posypané čerstvou, případně sušenou, pažitkou.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,ředkev bílá,Kuřecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
kuřecí prsa | 500 | gramů | |
olej dýňový | 2 | polévkové lžíce | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | ½ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
rýže dlouhozrnná Parboiled | 200 | gramů | |
sůl | 2.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
voda | 1 | decilitr | |
voda | - | ||
ředkev bílá | 500 | gramů | |
šafrán | ½ | čajové lžičky |
Recept
1. Příprava masa
kuřecí prsa 500 gramů • sůl 2 čajové lžičky • paprika červená mletá ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • voda 1 decilitr
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Ve woku ohřejeme olej, přidáme maso, které osmahneme do zatažení. Dosypeme sůl a koření, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 25 minut.
2. Bílá ředkev
ředkev bílá 500 gramů
Bílou ředkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle na nudličky.
3.
Přidáme ji k masu a dále pod pokličkou vše spolu ještě 10-15 minut dusíme.
5.
Mícháme do sražení vajec.
6.
rýže dlouhozrnná Parboiled 200 gramů • olej dýňový 2 polévkové lžíce • šafrán ½ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky • voda
Kuřecí prsa na bílé ředkvi můžeme podávat s různými druhy rýže. Nejlépe však chutnají s šafránovou rýží. Připravíme ji následovně. Rýži propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Do hrnce nalijeme olej (dýňový - rýže získá od něj tmavší barvu), mírně ho ohřejeme, přidáme rýži, kterou cca 2-3 minutky osmahneme. Přisypeme šafrán a sůl, zamícháme a zalijeme horkou vodou asi 1,5 cm nad rýži (vodu můžeme smíchat s trochou bílého vína). Uvaříme pod pokličkou doměkka. Rýže je jemně pikantní.
Dobrou chuť!