RECEPTY

Kulajda

Kulajda

Chutná polévka z jihočeské kuchyně.

recept,fotorecept,houby sušené,smetana 30 % kyselá,vejce slepičí,brambory,Houbové polévky,Recepty české kuchyně

Houbové polévky

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list2kusy
brambory150gramů
cibule60gramů
houby sušené25gramů
kmín mletá½čajové lžičky
kopr-
mouka hladká30gramů
máslo30gramů
ocet0
smetana 30 % kyselá250mililitrů
sůl1.5čajové lžičky
sůl-
vejce slepičí4kusy
voda1litr
voda-

 

Recept

1. 

máslo 30 gramů  cibule 60 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na másle.

2. 

houby sušené 25 gramů  brambory 150 gramů

Houby propláchneme a namočíme do vody. Brambory oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3. 

mouka hladká 30 gramů

Cibuli poprášíme moukou, promícháme a osmahneme.

4. 

voda 1 litr  sůl 1.5 čajové lžičky  bobkový list 2 kusy  kmín mletá ½ čajové lžičky

Zalijeme vodou, důkladně rozmícháme, přidáme scezené houby, brambory, sůl, kmín a bobkový list. Vaříme do změknutí brambor.

5. 

kopr

Kopr opláchneme a nasekáme.

6. 

smetana 30 % kyselá 250 mililitrů

Polévku odstavíme z ohně a přimícháme smetanu s koprem podle chuti.

7. 

voda  sůl  ocet  vejce slepičí 4 kusy

Vodu s trochou soli a octa přivedeme do varu. Vajíčka vaříme po jednom. Vajíčko rozklepneme do vody a pomalu vaříme asi 2 minuty. Pak ho přesuneme do studené vody. Žloutek ve vajíčku musí zůstat z části tekutý.

8. 

ocet

Do každé porce polévky vložíme vajíčko a nakrojíme ho. Ozdobíme koprem. Podáváme s octem, kterým si každý konzument může polévku dochutit.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit