Krůtí špízy v alobalu
Špízy jsou jednoduchým a oblíbeným způsobem přípravy jídla na grilování. Stejně jednoduchá je jejich příprava v troubě. Přípravané v alobalu, ať už na grilu nebo v troubě, jsou mnohem více šťavnatější.
recept,fotorecept,krůtí prsa,paprika barevná,cibule,žampiony,Krůtí maso,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Sezónní recepty
Krůtí maso
Kategorie
Krůtí maso Recepty na letní grilování Bezlepkové Sezónní recepty Sezona - Paprika Sezona - Cibule
Ingredience
Ingredience
Brambory opečené na másle recept | - | ||
cibule | 150 | gramů | |
koření kurkuma | 1 | čajová lžička | |
krůtí prsa | 300 | gramů | |
olej olivový | 60 | mililitrů | |
paprika barevná | 150 | gramů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
žampiony | 250 | gramů |
Recept
2.
koření kurkuma 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Posypeme kořením, promícháme, ...
3.
olej olivový 60 mililitrů
... vložíme do misky, zalijeme olejem a opět promícháme. Necháme dvě hodiny marinovat (nebo i déle).
4.
paprika barevná 150 gramů • cibule 150 gramů
Cibuli očistíme, nakrájíme na čtvrtiny a rozebereme na lupínky. Papriku omyjeme, vyčistíme a pokrájíme na větší kousky.
6.
Maso, cibuli, papriku a žampiony napichujeme střídavě na špejli. Vždy dva špízy položíme na dostatečně velký alobal, pokapeme olejem, ve kterém se marinovaly a zabalíme.
7.
Pečeme 35 min. při teplotě 180 °C.
8.
Brambory opečené na másle recept
Upečené rozbalíme a můžeme servírovat. Doporučujeme podávat s bramborami nebo chlebem.
Dobrou chuť!