RECEPTY

Krůtí roláda s mletým masem a rýží

Krůtí roláda s mletým masem a rýží

Masová roláda z krůtích prsou plněná směsí mletého masa a rýže.

recept,fotorecept,rýže,krůtí prsa,červené zelí sterilované,vepřové mleté maso,Krůtí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Krůtí maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

krůtí prsa500gramů
olej olivový2polévkové lžíce
paprika červená mletá-
pepř černý mletý½čajové lžičky
rýže100gramů
sůl0
vepřové mleté maso200gramů
voda200mililitrů
červené zelí sterilované150gramů

 

Recept

1. 

rýže 100 gramů  krůtí prsa 500 gramů  červené zelí sterilované 150 gramů  vepřové mleté maso 200 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl

Rýži uvaříme ve slané vodě, necháme ji vychladnout. Krůtí prsa omyjeme, pokrájíme na co největší plátky, které jemně naklepeme. Poklademe je na pracovní desku tak, aby se nám částečně překrývaly a vytvořily celistvý plát masa. Na maso rozložíme červené zelí, a uprostřed vytvoříme val z mletého masa smíchaného s rýží a kořením.

2. 

paprika červená mletá  sůl  olej olivový 2 polévkové lžíce  voda 200 mililitrů

Pomocí kuchyňských jehel a nitě spojíme okraje krůtího masa a vytvoříme roládu či spíše masový val. Roládu přendáme na pekáč, polijeme olivovým olejem, posypeme mletou červenou paprikou a solí. Podlijeme vodou. Pečeme zakrytou asi hodinu při středním stupni v předem rozehřáté troubě. Po upečení z rolády odstraníme jehly a nitě, necháme ji zakrytou do podávání.

3. 

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou přílohou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie